Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”  при ОДМВР-Пазарджик съвместно с инспектори от Областна дирекция „Безопасност на храните” в Пазарджик предприеха съвместни проверки на търговски обекти в района на АМ „Тракия”. Вчера екипите са инспектирали ресторант, заведение на сръбска скара и кафе-аперитив, намиращи се в района на 61-и километър от АМ „Тракия”.

В първия обект инспекторите от ОДБХ са констатирали множество нарушения при съхранение на хранителните продукти от животински и растителен произход. В заведението за сръбска скара са установени сходни нарушения, както и липсата на регистрация на търговски обект по установения ред.

На управителя на ресторанта ще бъде връчена Заповед за временно прекратяване на дейността на обекта до отстраняване на констатираните нарушения. На управителя на заведението за сръбска скара ще бъдат съставени актове за установените нарушения , както и поставен срок за извършване на регистрацията на обекта съгласно законодателството.  Съвместните инспекции продължават.