Актьорът Калин Врачански ще вземе участие в концерта на Симфонично – оперетното дружество „Маестро Георги Атанасов“ идната сряда, 22 юни, когато ще имаме честта да видим „Хубавата Магелона“. Почитателите на романтичната музика ще имат възможността да се насладят на истински шедьовър от песенното творчество на Йоханес Брамс. Световно признатият немски баритон Матиас Гьорне, виртуозната пианистка Мария Принц ще представят за първи път в България „Хубавата Магелона” – вокален цикъл от Брамс по текст на Лудвиг Тик.
Вълнуващата любовна история за младия Петер и дъщерята на царя на Неапол Магелона е вдъхновила немският романтичен поет Лудвиг Тик в края на 18 век. Емоциите на младежите, премеждията през които преминават и щастливият край на историята, са провокирали Брамс за да създаде музиката на единствения си песенен цикъл „Хубавата Магелона“.
Прекрасното съчетание на поезия и музика омагьосва слушателите и до днес, а благодарение на великолепния актьор Калин Врачански, пазарджишката публика ще може да се наслади на тази романтична история на родния си език.
Световноизвестния баритон Матиас Гьорне, с топлия си, кадифен тембър и неповторимата си способност да вае фрази, и великолепната пианистката Мария Принц работят по много проекти заедно и се представиха пред българската публика през миналия сезон с паметното изпълнение на вокалния цикъл „Зимен път“ от Шуберт. Входът в Пазарджик е безплатен.
На следващият ден – 23 юни ни предстои ново пиршество на духа със Симфоничен концерт, с участието на Мария Принц, а в програмата са включени увертюрата към „Дон Жуан“к.527 и Концерт за пиано и оркестър ре-минор, к 466 на Волфганг Амадеус Моцарт и вариации върху тема от Хайдн, опус 56а на Йоханес Брамс.

И двата концерта ще се състоят в зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик, от 18.30 ч.