В рамките на тази седмица са задържани двама дилъри на наркотични вещества в района на Пещера. Това е станало по време на специализирани полицейски операции по противодействия разпространението на наркотици на територията на областта.

В петък вечерта служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик осъществили подобна акция на територията на Пещера и съседните населени места. По време на покупко-продажба на дрога са засечени и задържани 25-годишния И.Ч. от Пещера и негов 23-годишен клиент. При личния обиск и последвалото претърсване са открити и иззети 56 грама зелена суха листна маса, която реагирала положително на марихуана.

Открити са още две таблетки амфетамин, електронна везна и мобилни телефони. Двамата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа, като  Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на задържане спрямо И.Ч. със 72 часа. Дилърът не е криминално проявен и е непознат  до момента на органите на реда. Припомняме, че на 22 юни криминалисти от РУ-Пещера задържаха 27-годишния пещереци  В.А. У него бяха открити 33 пакетчета-тип писмо, съдържащи хероин.  В хода на разследването срещу него е установено, че младият мъж разпространява наркотични вещества на територията на родопския град и близките населени места. И по двата случая се водят полицейски производства, а работата по тях продължава.

Междувременно при подобни проверки на територията на Панагюрище и Пазарджик са задържани двама мъже пренасящи в себе си амфетамин и марихуана. Спрямо тях също са образувани бързи производства.