Победител за Пазарджик в конкурса „Нарисувай ми стена“ е Алекси Иванов, чийто проект събра подкрепата на най-много гласове, в съперничество с още две предложения. Те принадлежат на Марио Костов и майсторът на графити – TASK.

Pazardjik (1)

Стената, която трябва да бъде нарисувана е с височина от пет метра и дължина от 24 м. Разположена е на гърба на заведението „Трифон Зарезан“ и е част от Младежки дом – Пазарджик. Конкурсът бе част от фстивала „Арт идея, арт алея“. Освен в Пазарджик със зографисани стени ще се сдобият още Габрово, Пловдив и София.

Гласуването в проекта „Нарисувай ми стена“ приключи с 11 221 гласа общо, от които 7777 от БГ IP точки. Четирите проекта, събрали най-много гласове от публиката са: Габрово – проект „Сред съня на въображението“ на Виктория  Георгиева MOUSE.  Пловдив – проект „Мимикрия“ на Алекси Иванов. Пазарджик победител също е Алекси Иванов /предстои уточняване реализацията на проекта/. София проект „Вековна гора“ на Албена Цонева и Костадин Кокаланов.

Гласувалите са предимно от България, но има вотове и от Германия, Холандия, Дания, Италия, Белгия, Чешка република, САЩ, Швеция, Франция, Великобритания, Албания, Македония, Австрия, Румъния, Русия, Полша, Турция, Катар и други.

34 проекта на художници от цялата страна кандидатстваха за възможността да украсят 4 знакови сгради в София, Пловдив, Пазарджик и Габрово.

Предложенията ТУК