Община Септември приключи окабеляването и изграждането на поливна системa в парка на града. Сондажът в парка е оборудван с най-съвременна напорна помпа и цялостна автоматизирана система, с часовников механизъм, така че всяка една пръскалка да се включва контролирано. В момента се довършва и затревяването – 80 % от тревата е подменена поради изсъхване заради липсата на поливна система досега.

Всички изсъхнали и погинали храсти и борчета са изкорени, а там, където се налага са засадени нови. Калният кът за 8 000 лева изписани пари, беше премахнат, заедно с псевдо пътеката от речни камъни за майки с колички. „Това с извинение „гомно“ за 8 000 лева го махаме и на негово място ще изградим от цветя герба на Септември, по подобие на този в Пазарджик, намиращ се в градинката срещу Общината”, коментира кметът Марин Рачев.

На мястото на отрязаните след бурята две дървета, веднага бяха засадени два чинара, тъй като Септември е известен с това емблематично за дърво. Такива и в бъдеще ще бъдат засаждани там, където е необходимо, каза още Рачев.