Служители на РУ-Созопол работят по случай на открити наркотици.

Те предприели вчера проверка на адрес ул. „Мусала“, при която у 24-годишен от с. Росен  са открити 2 пликчета с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при наркотеста на амфетамин. Образувано е  бързо производство, работата продължава от служители на РУ-Созопол.

Припомняме, че миналата събота в хода на проведена акция от служители на Икономическа полиция  – Бургас бе задържан за незаконно притежание на контрабандни цигари Георги Атанасов /61г./ -Белмондо, от с. Росен, Пазарджишко, криминално проявен.

Криминалистите действали по сигнал, че мъжът движел по плажа в к.к. Слънчев бряг и предлагал стоката на атрактивни цени. От раницата му те иззели 400 къса цигари, намерили и вече празен разпечатан стек.  След като бил установен адресът, на който мъжът пребивавал в курортния комплекс, последвало и претърсване на квартирата му, откъдето са иззети 76 стека от контрабандната акцизна стока. Срещу Георги Атанасов е образувано досъдебно производство, работата по документирането на случая продължава. Атанасов е известен спасител от нашия край, като основната му кариера е преминала на Слънчев бряг.