Нелегални ромски таксита пътуват из Пазарджик, съобщи наш читател. Сто лева е цената за превоз от Пазарджик до летище София, а петдесет лева отгоре, ако се наложи да се пътува в столицата, преди да се стигне до летището. За града тарифата била от два до три лева. Колите не са обозначени по никакъв начин, но са добре известни на жителите на кв. „Изток“. Автомобилите, с които се извършва транспортната дейност, са предимно „Лада“, но има и други марки, съобщи нашият източник.

Колите често са неизправни в техническо отношение, което носи своите последствия за пътниците. Водачите не плащат данъци на държавата, а също така не могат да покрият евентуалните щети за пострадали пътници при катастрофа, както това става, ако ползваме нормален и лицензиран транспорт, коментира нашият източник.

В добровница също има „копърки“, съобщи наша читателка. Според нея колите са три и возят на цената на автобусния билет до Пазарджик.

Пуликуваме и снимките на такситата. Оригиналните снимки се пазят в редакцията и могат да бъдат предоставени, при поискване от компетентните органи.

02таксита 02таксита1 02таксита2 02таксита3