С пита и мед доволните собственици на двата входа, на жилищната многоетажна сграда на ул. „Слави Дишлянов“ в Брацигово, посрещнаха приемателната комисия на 11 юли, пожелаха си здраве и дълъг живот в обновеният им общ дом. Следващият месец се очаква да завършат и строително –ремонтните работи по блока на ул. „Ангел Попов“ № 1.

В град Брацигово предстои да бъдат санирани още 3 блока, в които са регистрирани Сдружения на собствениците и за които общината е представила документи в „Българската банка за развитие“, за сключване на договори за финансиране.

Кметът на Брацигово Петко Петков отбеляза, че градът е сред първенците в област Пазарджик по изпълнение на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“, при която цялото финансиране е осигурено от държавата.

Реално програмата стартира на 15.02.2015 г. с ПМС № 18  на Министерския съвет. Не лесна бе задачата на собствениците на апартаменти, на община Брацигово и на област Пазарджик, за да се стигне до тук.  Но си струваше усилията, подчерта Петков. Ремонтните дейности по първия блок са напълно завършени.

Освен изолация на фасадата, изцяло е подменена дограмата на апартаментите, обновени са и общите части на сградата, избените помещения. Строително-монтажните работи обхванаха и 2-та входа на блока на ул. „Слави Дишлянов„ №25-27.

В обновената сграда живеят над 40 души, чиито апартаменти са санирани напълно безплатно. С мерките изпълнени в тази сграда, очакваме 50% намаление на разхода за енергия, съобщи кметът на Общината Петко Петков. Освен ползите за хората, с изпълнението на програмата ще се реши и проблемът с визията на кварталите, като цветът на изолацията ще бъде уеднаквен.

Със заповед на Зам-началника на ДНСК гр. София бе назначена държавно приемателна комисия за строеж: “Рехабилитация и саниране на многофамилна жилищна сграда на ул. „Слави Дишлянов“№25-27 гр. Брацигово, която на 11.07.2016 г. възоснова на своя оглед  и представените документи, разискванията на нейното заседание и становища на членовете ѝ  даде заключение за съответствието на строежа.

14блок 14блок2