14инна

Приятна изненада завари на работното ѝ място Инна Церовска, огромен, красиво аранжиран букет, а повод за него е рождения ѝ ден днес. Инна Церовска е директор на Младежки дом – Пазарджик, а също така и мениджър на Детската шекспирова театрална школа „Петровден“ в Паталеница. Занимава се с множество инициативи, свързани с децата, младежите и всички онези, които имат отношение към културата. Завършила е филология, но винаги се е занимавала със сценични изкуства.

Всяка година в рамките на един месец, благодарение на Инна и нейният съпруг Христо Церовски, от седемнадесет години насам селския училищен двор и цялото село Паталеница се превръщат в реален театър. След това представленията се играят на открито. Ако те се харесат, различни общности и институции ги канят в други градове.

14ина

„Играли сме, винаги на открити сцени, в Пловдив, София, Велинград, Батак, Пазарджик. Когато преди много години заедно с режисьора Христо Церовски започнахме тази инициатива, целта ни беше да помогнем на нашите деца – там, където не бяха виждали театър. Започнахме, чрез един социален проект да се забавляваме: чрез четенето на пиеси и предстаявено им на сцена. Искахме да заразим децата и така да им помогнем, ако имат някакъв социален проблем. В годините това постепенно прерастна в една много сериозна професионална работа. Да, в трупата ни пак има деца, но те са доста добре обучени. Те от първи клас се занимават с театър, под ръководсттвото на професионални режисьори и актьори, които идват в селото. По този начин, чрез Шекспировите текстове, през лятото омагьосваме публиката“. – разказва Инна.

Влизайте в сайта на Младежки дом Пазарджик и слушайте медиа „Форти” – радио и телевизия, за да разберете какво се случва в Пазарждик и да станете част от това вълнуващо приключение, което носи името Младежки дом – Пазарджик.

Честит рожден ден, Инна! Пожелаваме ти здраве, много късмет и вдъхновение, за да продължиш да сбъдваш добротата си!