Продължават активните действия на служителите от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик по противодействие на производството, разпространението и притежанието на наркотични вещества.

Вчера по време на поредната полицейска акция екипи от криминалисти и полицейски инспектори засекли 37-годишния Я.К. от Пазарджик. Станало ясно, че в местността „Лясков бряст” в землището на пазарджишкото село Црънча мъжът отглеждал пет растения с марихуана.

Последвало претърсване в жилището му, намиращо се в областния град. В апартамента органите на реда открили около два килограма суха листна маса, която реагирала положително на полевия наркотест на марихуана. Намерени са още две спринцовки пълни с течност, две полиетиленови топчета с бял прах и книжен плик-тип писмо с кафяво прахообразно вещество.

Последвали наркотестове, които дали яснота на разследващите, че това са кетамин, морфин, а в опаковките амфетамин и хероин. Цялата открита дрога е иззета, а притежателя и задържан в ареста. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.