Седем черни Виетнамски прасенца щъкат в клетката на майка си, в пазарджишкия Зоокът на Острова. Животинките са повече от палави, а когато се закачат с мама-свинка, тя не се церемони и леко ги посритва.

18прасета

Обстановката в тази част на Острова е динамична и поради друга причина, от няколко дни насам, любопитни малчугани теглят родителите си към клетката на тигрите, но бебетата, все още не могат да напускат „родилното отделение“. Причината е проста, „големите котки“, също като малките си братовчеди, се раждат слепи.

18Zoo_Siberian_Tigers

* Снимката е илюстративна

Те първо трябва да се стабилизират и едва след това да напуснат своето „жилище“. Това означава, че достъп до тигърското семейство поне за месец ще имат само хората, които се грижат за Найша. Бащата Саша е бил неспокоен през цялото време, докато е траело раждането, разказаха запознати. Вероятно знае, че вече се е сдобил с потомство, но засега той също няма достъп до малките. За разлика от Найша се разхожда и разхлажда в басейна. Тя също излиза, но за много кратко време. Като всяка грижовна майка предпочита да бъде с мъниците.

18пони

Спокойно обаче, можете да се порадвате на малкото пони, което се роди в една и съща нощ с тигърчетата. То е станало на крака, часове след появата си на бял свят, а сега предпочита да подремва край хранилката. В съседната клетка пък е понито – джудже, което незнайно защо е кръстено „Бандит“.

18бандит

Бандит е много дружелюбен и любопитен, той подава глава през преградата и позволява да му подредите бретона, но не за дълго.