Със смесени чувства се завърнаха представителите на Септемврийска община от участието си на традиционния национален Роженски събор на народното творчество. Както вече си съобщихме Община Септември обезпечи транспорта на 4 самодейни колективи от региона – танцов състав „Тракийски огън”(село Виноградец); самодейците към народно читалище „Възраждане 1926”(с. Карабунар), танцов състав „Ситовче” и групите за автентичен фолклор в с. Симеоновец, както и мъжка фолклорна група и танцови състави деца и жени към народно читалище „Селска пробуда” – Варвара.

Специално ние, от село Варвара бяхме 25 мъже, жени и деца. Пяхме на втора сцена и се представихме много добре, но лошо впечатление направи организацията. Не може да искаш по 15 000 лева наем на обект. Да продаваш едно кюфте по 3 лв, наденицата по 5 лв, една бира по 4 лева, а минералната вода по 2.

Високите цени отбиха народа. Участниците бяха много, но хората по-малко от друга година, коментира бившият кмет на село Варвара член на мъжката певческа група Георги Пенев, който е сред традиционните посетители на събора. На същото мнение бяха и представителите на Симеоновец, Карабунар и Виноградец.