Инициативата на кмета Марин Рачев за обезопасяване на кръстовището при ханчето на третокласния път при ЛОТ 22 Б вече има материален израз.

23септември3

Поставена е визуална и текстова маркировка със знак STOP, както и т.нар. „шумяща маркировка” за изостряне вниманието на водачите.

С ресорния министър и представители на АПИ беше коментирано и настояването на кмета за изграждане на кръгово кръстовище.

Тъй като обаче все още текат 7 годишните гаранционни срокове от европроекта за изграждане на новия път в посока Велинград, на този етап кръгово няма да може да се направи.

За сметка на това вече са обезопасени полицейският пункт(карулката) и паркингът към р-т „Делвите”.

23септември1

 

Там е изградена мантинела, обособени са вход и изход, така, че да е налице регулираното и контролирано влизане в паркинга.

23септември2

 

Припомняме, че само в периода след пускането в експлоатация на новия път за Велинград, на това кръстовище са станали 16 тежки атопроизшествия.

Именно с цел свеждане до минимум на подобни инциденти, през месец април кметът Марин Рачев инициира срещата с представителите на КАТ и Областно Пътно управление Димитър Табаков, Васил Кръстев, инж. Михаил Рашков и Емил Коен.