Над десет номинации за президент и вицепрезидент излъчи общинската организация на БСП в Пазарджик. На провелата се днес изборна конференция сред предложените бяха Корнелия Нинова, Илияна Йотова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Румен Гечев, Ирина Бокова, Мая Манолова, Янаки Стоилов, Стефан Данаилов и др.

Част от местните социалисти поискаха отвод на номинацията на Янаки Стоилов, но бе решено всички предложения общо да бъдат изпратени до Националния съвет на БСП. Предстоящите избори са много важни, защото е необходимо да намерим хората, които да обединят не само левицата, но и по-голямата част от българското общество, посочи народният представител Димитър Димитров.

Според общинския председател на партията Гурко Митев България заслужава президент, който ще може да защитава националните интереси и ще бъде изразител на волята на нацията, а не на чуждата воля. Противно на много внушения в публичното пространство фигурите на българския президент и вицепрезидент са изключително важни в тази ситуация, в която се намира страната, Европа и света, каза евродепутат Илияна Йотова.

На този пост са необходими хора, които знаят как да защитават националния интерес, а не такива, които поемат външнополитически ангажименти, останали пълна тайна за българското общество, категорична бе Йотова. Според нея една голяма част от ангажиментите, които е поел настоящият президент са именно такива и не изразяват държавни, а лични интереси.

„Имаме една много сериозно развита каналджийска мрежа в държавата, с която МВР не иска или не може да се справи и никой не знае кой влиза на българска територия. Важно е кой ще ръководи държавата именно в тези времена и ни трябва човек, подготвен, професионалист, който, за разлика от Борисов, може да говори не само тук, но и да отстоява позиции в Европа”, каза Илияна Йотова.