Покемоните предизвикаха вълна от любопитство и всеки, който бе чувал за тях, се опита да се регистрира в играта „Pokemon go“.

В България това стана възможно след 16 юли, когато приложението за мобилни телефони легално влезе в страната. Най-напред манията завладя столицата, а днес можем да се похвалим и с присъствито на рисуваните животинки почти във всеки по-голям град на страната. За причудливите покемони първо се чу в Русе, но днес, те вече щъкат и из Пазарджик.

Ето какво можете да ловувате тук.

26покемони

Играта се състои в обикаляне на градските улици, а телефонът ви, снабден с приложението, ви казва къде около вас, се намира най-близкият покемон. След като се приближите достатъчно трябва да го хванете, разбира се, пак с телефона. Важно условие, за да виждате анимираната плячка, е да сте си включили джи пи ес -а. Така играта ще локализира местоположението ви и няма да се шляете безцелно.

Опасностите, които крие тази игра се дължат на факта, че понякога покемоните може да са качени на покрива на дадена сграда или да са в средата на градския шадраван, примерно. Така че, ако не играете, но виждате хора, които вършат безумия, вперили поглед в телефоните си, не се изненадвайте. Бъдете сигурни, това са ловци на покемони.

Ето как се държат те- ТУК