Петима нови състезатели сложиха параф под договор с ВК „Хебър“ – Пазарджик. Днес те бяха официално представени от старши треньора Атанас Петров на нарочна пресконференция в областния град.

Това са центърът Иван Тасев, който е състезател от школата на „Хебър“ и е играл в „Левски“, и „Тетевен волей“. Посрещачът Стефан Иванов, който е младежки национал и е играл във „Виктория волей“. Разпределителят Георги Димитров – идва от „Виктория волей“, както и либерата Асен Дапев („Виктория Волей“, „КВК Габрово“) и Дафин Коцаков („Пирин“ Разлог).

„Това са млади и преспективни състезатели, за които съм убеден, че имат бъдеще в големия волейбол. Разчитам на тяхното сериозно отношение към целите на отбора и желанието им за развитие и успехи“, заяви треньорът Атанас Петров.

„Приех да дойда тук за да продължа да се развивам. Треньорът е добър и се надявам всичко заедно да помогнем за развитието на „Хебър“, каза Дафинко Цаков.

„Приех, защото съм сигурен, че ще се сработя с момчетата и ще постигнем успехи. Това ще ме развие като волейболист“, заяви  Стефан Иванов.

Съотборникът му Георги Димитров каза, че е бил впечатлен от представеният проект за „Хебър“. Иван Тасев заяви, че е най-хубаво да се играе за отбора от родния си град. Проектът е добър и се надявам да го развием успешно, коментира 23 годишният цетрален блокировач. Намирам обстановката в отбора за много добра. Проекта наистина е доста перспективен и затова реших да подпиша с Хебър, сподели пловдивчанинът Асен Дапев.

„Това са млади и перспективни състезатели, за които съм убеден, че има бъдеще в големия волейбол. Разчитам на тяхното сериозно отношение и желанието им за развитие и успехи“, заяви Петров.

Ремонтът в спортна зала „Васил Левски” тече усилено и до старта на подготовката след две седмици всичко ще бъде завършено. Предстои циклене и боядисване на паркета, ремонтират се съблекланите, претапицират се седалките в залата.

На 15-ти август стартираме подготовката, а 3 дни по-късно заминаваме на 10 дневен подготвителен лагер в Юндола. Там ще наблегнем на общо-физическа подготовка, след което в домашни условия ще продължим с игровата и техническата”, разясни плановете си Атанас Петров, като направи важното допълнение, че „Хебър“ първи от всички отбори ще стартира подготовката си за новото първенство.