Районна прокуратура-Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу Димитър С., на 22 г. от гр. Пазарджик, за това, че по хулигански подбуди е причинил другиму средни телесни повреди – разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 във връзка с чл.129 ал. 1 и ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 11 юни 2016 г. вечерта пострадалият С.Д. празнувал рожден ден в заведение в гр. Пазарджик. Там той бил със свои близки. С.Д. употребил алкохол. На 12 юни 2016 г. към 2,30 часа компанията се преместила в дискотека в гр. Пазарджик. Час по-късно един от охранителите на заведението се качил на втория етаж, за да предупреди посетителите да слязат на първия етаж, защото щели да затварят. С.Д. поискал да му гарантират, че там ще има места за неговите гости.

Охранителят му отговорил, че това не е негово задължение, при което възникнал конфликт между двамата. Охранителят и негов колега извели С.Д. от дискотеката.  Той се отдалечил на десетина метра от входа на дискотеката, като викал и обиждал охранителя. В това време от друга компания, която се намирала пред дискотеката, изскочил обв. Димитър С.

Той настигнал С.Д. и му нанесъл два силни юмручни удара в лицето, в резултат на които, пострадалият паднал, счупил си черепа в дясната част, получил кръвоизливи и загубил съзнание. Охранителят видял саморазправата и се приближил към двамата, като се обърнал към обв. Димитър С. с думите: „Ти какъв си, че ще го удряш“. На място  пристигнала линейка и полиция. Обв. Димитър С. избягал и е бил задържан по-късно.

Спрямо обвиняемият Димитър С. е взета  мярка за неотклонение „домашен арест“ с определение на Окръжен съд-Пазарджик.