Полицаи от РУ-Панагюрище задържаха мъж умъртвил чуждо теле. В обитаваната от него вила и ползвания личен автомобил са открити незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

Всичко започнало в сряда рано сутринта, когато в РУ-Панагюрище бил подаден сигнал от 49-годишният жител на средногорския град С.Р. Мъжът съобщил, че в местността „Манзул” намираща се край града неизвестен е заловил и умъртвил отглежданото от него теле. С разплитането на случая се заели местните криминалисти и полицейски инспектори. Не след дълго в полезрението им попаднал панагюрецът И.К.-48г.

 

В същата местност, където изчезнало животното той притежавал вила. Органите на реда извършили претърсване на постройката и проверка на джипа на И.К. Вътре били открити един преработен пневматичен пистолет със заглушител, преработена за стрелба с малокалибрени патрони въздушна пушка, 60 броя патрони в калибър 22 и един ловен патрон 12-ти калибър.

29пан1 29пан2

В сградата са открити и части от трупа на незаконно умъртвеното домашно животно. Мъжът е задържан в ареста на РУ-Панагюрище за срок от 24 часа. Намерените оръжия и боеприпаси са иззети, по случая се води досъдебно производство.