Както вече ви информирахме днес министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще наблюдават в района на Специализирания учебен център „Црънча” демонстрация на способностите на Силите за специални операции.

Военнослужещите от бригада Специални сили ще представят бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. Министър-председателят Бойко Борисов също ще наблюдава действията на военнослужещите. Ето как го посрещнаха в базата.

02бойко

Военнослужещите от бригада Специални сили показаха своите умения и при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой, изпълнение на интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет. По време на демонстрацията бяха използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили. На военните демонстрации присъстваха още заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова и представители на местната власт.
02бойко102бо202бойко3

02бойко402бой 02бой1

02бо5

02бо4

 

Още по темата – ТУК