Снощи съмнителен пакет оставен без надзор в парка на Автогара Пазарджик вдигна на крак полицията в града. Дежурният служител от охраната на транспортното съоръжение забелязал, около 20:30 часа снощи, кашон на една от пейките, в близост до фонтана.

Тъй като собственикът на пакета не бил открит, охранителят позвънил в полицията. На място веднага пристигнали полицейски служители от ОДМВР Пазарджик, които проверили сигнала. В тази част от деня натовареността на транспортния възел е минимална, въпреки това районът бил отцепен, иззети са записите от видеонаблюдението.

В крайна сметка се оказало, че това е забравен багаж, най-вероятно от  някой от пътниците, взели рейс по-рано през деня. След свалянето на тревогата, пътуването на автобусите е продължило безпрепятствено до края на работното време на транспортното съоръжение.

От ръководството на Автогара Пазарджик разясниха, че много често се случва пътниците да забравят свои вещи докато чакат автобуса си. В диспечерския център неведнъж са съхранявали загубени очила, ключове за автомобили, учебници, чадъри и дрехи. Миналата седмица на един от секторите е забравено детско столче, което все още не е потърсено от собствениците. Злополучният пакет, вдигнал на крак полицията снощи също е оставен на съхранение в транспортното съоръжение.