19 офицери и войници от септемврийското село Семчиново са загинали по време на Балканската война и Първата световна война. В тяхна памет снощи пред възпоменателната плоча в центъра на селото бяха поднесени венци и цветя от името на различни институции и граждани.

03семчиново

 

Сред присъстващите бяха кметовете на Септември и Семчиново Марин Рачев и Пламен Темелков, лидерът на БСП Петя Цанкова, общински съветници, кметове на населени места, представители на съюза на офицерите и сержантите от запаса, ветерани, общественици и граждани.

Извън официалната част на мероприятието, кметът на Общината Марин Рачев се ангажира да бъде поставена охранителна видеокамера срещу чешмата на църквата с превантивна цел. Това ще стане по молба на местния отец Кирил, който се оплака, че жители на селото хвърлят боклуци в чешмата и така я поругават, вместо в хвърлят отпадъците в поставените наоколо кошчета.

Също така кметът Марин Рачев се ангажира да бъде подменена мраморната плоча на Света Богородица в параклиса над Семчиново, която е била счупена.