Психично болна жена запалила горски масив край Панагюрище е установена и задържана в местното полицейско управление. Вчера следобед в района на местността „Байкьовец” край Панагюрище възникнал пожар. На мястото се отзовали огнеборци от РСПБЗН-Панагюрище и лесничеи от местното горско стопанство.

С дружни усилия екипите успели да локализират и потушат пожара. В резултат на инцидента са изгорели около два декара борова гора, но са спасени стотици декари от целия горски масив. На местопроизшествието е извършен оглед от разследващ полицай, криминалисти и пожарникари. На органите на реда направило впечатление, че на няколко места са установени огнища на пожара, както и следи от човешка намеса.

Не след дълго в полезрението на разследващите попаднала 47-годишната Т.Л. от Панагюрище. Оказало се, че жената страда от психично заболяване, а с действията си застрашава своя живот и живота на околните. Предстои Районната прокуратура в средногорския град да постанови мярка за принудително и настаняване за лечение в псхиатрична болница.