09лечеви

Стогодишна къща в панагюрско село претърпя основен ремонт, за да се превърне в уютен дом за Иван Лечев, съпругата му Жени и синът им Косьо. Те се влюбили в двора и постройката още от пръв поглед твърдят запознати.

Къщата е правена по правилата на някогашните майстори, а това, което не допаднало на Лечеви е липсата на чердак. Този недостатък вече е отстранен, а покривът на дома е изцяло обновен, за да може къщата да се ползва и през зимата. селото не е избрано случайно, то се намира близо до любимия на Иван Лечев град Копривщица.

Домът на музиканта също пази спомени от онова бунтовно време, когато българите се вдигнали на въстание. Ремонтът по къщата наложил и отпразнуването на рождения ден на малкия Косьо в слънчевия селски двор. Той навърши четири годинки. родителите му се запознават в студиото на „Мюзик айдъл“, където Иван е част от журито, а Жени – участничка. В момента тя работи в един от софийските театри. Най-новото при Иван Лечев пък е, че той е част от успешния проект на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – „По полека“.

Ремонтът на жилището трябва да приключи до края на седмицата, но след това семейството ще се отдаде на почистване и подредба на помещенията  него.

Първата съвместна изява на семейство Лечеви бе преди около месец, в предаването „Черешката на тортата“, където те показаха невероятни кулинарни умения, а също така и семеен уют.

09леч3

09лечеви2