От 19 до 21 часа утре, пред Съдебната палата, в Пазарджик ще се състои протест на членовете на мото клуб Boys of Hell, той е част от националната вълна от протести, която започва тази вечер в София.

Протестът е обявен срещу липсата на присъда за убиеца на Бойко и Таня Бйкови – те са лицето на обединението и промяната, разказаха членове на пазарджишкия клуб. Става дума за семейството, което бе убито от турски гастербайтер, когото после съдът освободи под гаранция, а в момента не знае нищо за местонахождението му.

09загиналиВсеки, който иска нещо да се промени в държавата, всеки, който е против своеволията на съдебната власт и всеки, който не иска повече да си затваря очите, е добре дошъл. Пеша, с градски транспорт, с мотор, с колело, с кола – нека се обединим и да променим нещата заедно, вместо да очакваме някой друг да направи нещо, призовават Момчетата от Ада.

За тази вечер протестът е в столицата и ще започне в 19.00 ч. пред Съдебната палата. Участие утре са заявили мотоклубовете от Панагюрище, Асеновград, Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Казанлък, Кюстендил, Монтана, Петрич, Пловдив, Стара Загора, Хасково и други.

Междувременно съдийката от Софийския окръжен съд Недялка Николова, която пусна под домашен арест убиеца на семейство мотористи, потъна вдън земя. 52-годишната магистратка скандализира колегите си и обществото с решението си от 28 юли да пусне под домашен арест турския гастарбайтер Фарук Бекташ (60 г.), премазал с мерцедеса си Бойко и Таня Бойкови.

Още тогава рокери, адвокати и колеги на Николова предупредиха, че е абсурдно да се налага подобна мярка за неотклонение на убиец на двама души, при това чужденец, който минава само транзит през страната. Недялка Николова обаче “повярва”, че Фарук Бекташ си е наел квартира в кв. “Враждебна”, и добросъвестно няма да я напуска, докато върви разследването и започне дело срещу него. Миналия вторник стана ясно, че Бекташ си е плюл на петите. Избягалият Фарук Бекташ СНИМКА: Десислава Кулелиева. Вместо да обясни публично защо е пуснала от ареста гастарбайтера, премазал сем. Бойкови, съдийката се покри, както от протестиращите, така и от медиите, като излезе в отпуск до 15 август.