Солистът на Виевската група Тинчо Севдалинов ще пее във Фотиново тази събота. Тогава баташкото село ще проведе традиционния си летен събор. Концертът на Тинчо ще започне в 14.30 ч. В осем вечерта на сцената ще се качи колежката му Росица Пейчева, която ще продължи да радва гостите и жителите на селото. В програмата а включени и местни самодейни състави, довериха запознати, а единственото, което сега хората от Фотиново искат, е в съботния ден да не вали.

Виевската фолклорна група, която може да се похвали с почти четиридесет годишна история не гостува за първи път във Фотиново. Благодарение на музикантите, местните хора са отбелязвали подобаващо, с много танци и песни, денят отреден за почит към селото.

Солистката Росица Пейчева се занимава с музика от близо 30 години. Отначало свири на акордеон, после продължава само с пеене. В продължение на 16 години е солистка на “Виевската фолк група”. От есента на 2007 година започва самостоятелна певческа кариера. Дебютният и албум „Пея за вас“ излезе през 2008 г. Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив като музикален педагог, а след това и магистратура – „Арт мениджмънт“.