За поредна година жители и гости на Виноградец отбелязаха със събор празника на селото. Гости на тържеството бяха кметът на Общината Марин Рачев, общински съветници, кметове на населени места и представители на администрацията. На специално подготвената за празника сцена в парка на центъра на селото гастролираха самодейци и фолклорни състави от цялата община. Приветствие към присъстващите най-напред направи кметицата на Виноградец Елинка Благова.

След това думата бе дадена на кмета на Септември Марин Рачев. Той още веднъж благодари на жителите на Виноградец за гласуваното му доверие и заяви, че ще направи всичко по силите си за благоустрояването на селото и подобряване на социалната и физическа среда по време на настоящият управленски мандат. „Конкретно за село Виноградец мога да ви информирам, че са изготвени проекти за реконструкция на 4 улици – 5-та, 21-ва, 35-та и 39-та. Ще се прекара и осветление на спортната площадка.

При отваряне на подходяща програма имаме готовност за кандидатстване за направа на детски площадки и озеленяване на площи”, заяви Марин Рачев. В едно с това обаче той подчерта, че основен приоритет за него и екипът му си остава връщането на населението по родните места в общината и задържане на младежта. „Това ще стане само и единствено с отваряне на нови работни места. Само на няколко километра от тук, в близост до магистралата предвиждаме да създадем една от общото 3-те бъдещи индустриални зони в Септемврийско.

15виноградец

Това ще окаже благотворно въздействие за този район, тъй като посредством тази зона ще се създадат необходимите условия за разкриване на нови работни места, а това е най-прекият път за обратното връщане на хората по родните им места”, заяви кметът. След него жителите на Виноградец поздрави и председателят на Общински съвет – Септември Лазар Влайков.