Ана Гройс, PZdnes.com 

Децата от ДЮФА „Елица“ се представиха блестящо на сцената на фестивала „Добринишко лято 2016“. В съботната вечер възпитаниците на Маргарита Караджова изнесоха самостоятелен концерт в подножието на Пирин планина. Изявата беше генералната репетиция на децата, преди да отпътуват за италианския град Норма, каза художественият ръководител на трупата. На сцената в Добринище, пазарджишките таланти показаха как се играят и пеят народни песни и танци. В продължение на час и половина танцьори и музиканти разтърсиха подиума, след което заедно с публиката продължиха да се веселят с ритмите на родния фолклор.

За пета поредна година Народно читалище „Димитър Благоев“ в Добринище организира фестивала „Добринишко лято“. От втори юли до 22 септември, всяка съботна вечер на площада, на сцена под звездите се осъществява срещата със състави от цяла България и съседни държави. ДЮФА „Елица“ бяха поканени лично от кмета на Добринище, сподели още Маргарита Караджова и допълни, че местните хора са се показали като наистина добри домакини.

Утре сутрин танцьорите от „Елица“ заминават за Норма, Италия, където ще представят България и Пазарджик в 22-рото издание на Международния фолклорен фестивал. 30-те момичета и момчета ще останат там 10 дни и ще участват в богатата фестивална програма на живописното градче. Те ще се представят с четири танца от различни фолклорни области на България. Пазарджишките танцьори ще занесат в местния  Музей на фолклорното изкуство Тракийска украса за глава – допълни Маргарита Караджова.