Теч на газ в бензиностанция „Еко“ в близост до Младежкия хълм в Пловдив вчера, спря за няколко часа движението на три влака, съобщиха от БДЖ. Тъй като е имало реална опасност от сериозен пожар, от движение са спрени треновете по линиите за Панагюрище, Пещера и Карлово.

Инцидентът е бил констатиран около 12 часа вчера, бензиностанцията е била заредена с газ, но по неясни причини тя започнала, да изтича в пространството около търговския обект. Поради потенциална възможност от прехвръкване на искра и запалване, е било изключено електричеството на бензиностанцията и околния район. Движението по шосетата на съседните улици също е било пренасочено, за да се предотврати пожар. Проблемът е бил отстранен около 19 часа, вчера.

Техническа неизправност в резервоара – това е категоричната причина за вчерашното изтичане на газ от бензиностанцията в Пловдив. Заключението беше направено след извършената проверка на Държавната агенция за технически надзор.

Експертите са установили, че металните връзки под спирателния кран на съоръжението са се спукали и оттам е започнало изтичането на газ.