Футболният съдия Христо Андреев се е прострелял заради това, че бил изоставен от приятелката си, съобщиха криминалисти. Момчето било много влюбено, но преди около месец бил изоставен. Въпреки опитите да възстановят връзката, нещата не потръгнали и Христо не успял да преглътне това. Той е възпитаник на Военно училище и боравенето с оръжие не е новост за него. Той обичал да посещава стрелбище край Пловдив.

Не рядко с него ходела и бившата му приятелка. Преди да направи фаталния изстрел, той ѝ пратил SMS, с който недвусмислено обяснил намеренията си. Момичето се опитало да предотврати зловещата развръзка и позвънило на стрелбището, като помолило да не дават оръжие в ръцете на Христо. Там я послушали и го излъгали, че в момента правят профилактика на обекта.

Това обаче не го спряло и той си запазил час в друго стрелбище, което се намира във Войводиново. Тъй като го посещавал за първи път, никой не обърнал внимание, че момчето е изнервено. Той бил инструктиран съгласно правилата, а когато инструкторът се отстранил, за да му даде възможност да стреля, Христо налапал дулото на пистолета.

Бащата на Христо е починал преди няколко години, разказаха хора от Мирянци. Той има брат, който живее в Германия, а домът в селото обитавал заедно с майка си. Отглеждали са зеленчуци в оранжерии, които са в двора на къщата. От четири години насам Христо Андреев е и рефер във „В“ РФГ. Днес трябваше да бъде асистент съдия на футболната среща между „Хебър“ – Пазарджик и „Чико“ – Бунара.