Към 6.31часа днес в РУ-Несебър е получен сигнал за инцидент в западната част на курорта „Слънчев бряг“ – междуличностен конфликт довел до спречкване между две групи, след което от лек автомобил „Рейндж Ровър Спорт” /с пловдивска регистрация/ са произведени няколко изстрела и колата потеглила в посока пътя Бургас – Варна.
След сигнала автомобилът своевременно е спрян на близкото КПП.

Установен е   шофьорът – 28-годишният А.О. – арменец, с паспорт от Руската Федерация, със статут на постоянно пребиваващ, с адрес в Пловдив, с него пътувал 36-годишният арменски гражданин А.А. Намерен и иззет е газов пистолет, притежаван законно от А.О. Установени и задържани са и другите участници в инцидента – 20 годишната К.Г. от Бургас и З.Г./20 г./, С.В./20 г./ и А.Т./19 г./, всички от Димитровград, които работят в различни търговски обекти в Слънчев бряг.

Двама от участващите в конфликта са задържани до бензиностация в района. Те са се придвижвали с джип „Рейдж Ровър“. Други трима от замесените в инцидента са намерени в хотелска стая и отведени за разпит в РУ Слънчев бряг. Няма пострадали при инцидента, увериха от полицията. В момента текат разпити. Извършени са огледи на местопроизшествието. По първоначални сведения, конфликът бил провокиран от 20 – годишната бургазлийка.

Разпитани са свидетели на инцидента, иззети са записи от видеокамери в района. По случая e образувано досъдебно производство за хулигански действия.

При последвалите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в квартирата, ползвана от димитровградчаните, като са намерени и иззети няколко плика със суха зелена тревна маса  – канабис, с общо тегло 70-80 грама, за което е образувано бързо полицейско производство срещу З.Г.

Случаят е решен, не може да се говори за престрелка, тъй като това прeдполага наличие на оръжие и от двете страни, коментира гл. секретар на МВР Георги Костов, който е в Малко Търново за оперативна среща с кметове от региона. Той уточни, че имало е пререкание между две компании като участниците „не са знакови фигури”.