В сезона на отпуските развлекателната литература взе надмощие в почти всички класации на издателствата в България. Четиво, което те пълни с емоции и те разтоварва от напрежението – това е най-хубавото, което може да ти се случи в света на книгите, докато отмаряш. Заради това не е странно, че много хора са пожелали да си подарят въображаема „Разходка в Париж“. Вижте Топ 10 за периода : 15.08.2016г.-20.08.2016г. на книжарница „Хермес“ – Пазарджик.
1) „Разходка в Париж“ – Серена Бърдик, изд. Хермес

Заможните фабриканти Саваре са в центъра на парижкото светско общество. Щедри меценати на изкуството и близки приятели с Едуар Мане, те се ползват с авторитет в артистичните среди. Но зад бляскавата фасада Огюст и Колет Саваре още носят неизлечими белези от семейни трагедии и опасни тайни. Погълнати от собствените си страсти, те почти не обръщат внимание на дъщеря си – Еме. Сдържаното и самовглъбено момиче израства в компанията на Анри, когото баща й осиновява, за да подсигури наследник на фамилията.

Вече пълнолетна, Еме се е отдала на голямата си мечта да достигне майсторството на френските импресионисти. Освен изкуството, тя има още една голяма страст – Анри. Когато момчето изчезва без логично обяснение, Еме е готова на всичко да го намери. Тя дълго и напразно очаква знак от любимия си, докато изненадващо попада на следа. На изложба в парижка галерия тя вижда картина на млада жена. Когато осъзнава, че девойката на платното е тя, а художникът – Анри, Еме вече знае къде да го намери.

2) „Кажи ми три неща“ – Джули Бъксбаум, изд. Хермес
3) „Илумине“ – Ейми Кауфман и Джей Кристоф, изд. Егмонт
4) „Собственост на благородница“ -Даниел Стийл, изд. бард
5) „Никога не си сама“ – Никълъс Спаркс, изд. Ера
6) “ Барселона гореща като шоколад“ – Каре Сантос, изд. Смарт Букс
7) „Отвъд играта“ – Иво Иванов, изд. Вакон
8)“Вещицата“ – Венета Райкова, изд. Ентусиаст
9)“Да целунеш дявола“ – Сюзън Елизабет Филипс, изд. Ибис
10) “ Английският шпионин“ – Даниел Силва, изд. Хермес