Без пострадали се размина катастрофа, станала днес около 9.15 ч. на моста на река Марица към „Елхим Искра“. Черно БМВ комби с трима души в купето, е излетяло от пътното платно и се е спряло почти отвесно на ръба на тротоара и коритото на реката. Половин час по-късно на мястото на инцидента пристигнал полицейски екип, а малко по-късно и общинският паяк. Спешна помощ изобщо не е пращала екип, жалваха се пострадалите. Въпреки липсата на видими травми у злополучно пътувалите в колата, присъствието на лекар е задържително, коментираха запознати с правилата. Вместо общинският паяк е трябвало да бъде повикана кола от Пожарната или „Пътна помощ“. Докато паякът се пробвал да вдигне и без друго потрошеното возило, се оказало, че това няма да стане. При свалянето на въжетата дошлата на помощ бригада потрошила стоповете на возилото. Хубава работа, ама българска, казват пострадалите. Нали сме роми, никой не ни брои за живи.

IMG_3490

Въпреки огромното ни желание не успяхме да научим кой е решил да повика „паяка“. При всички положения решението не е било на пострадалите, но възниква въпросът – от кога общинският паяк върши работа като кола на „Пътна помощ“? Ако в момента има коли за вдигане по останалите улици, кой ги вдига? Това случайно ли е или е редовна практика, вместо „Пътна помощ“ полицията да вика „паяка“? Каква е ползата и за кого? Все въпроси, които няма как да получат отговор, въпреки належащата нужда от това. IMG_3491

IMG_3493IMG_3497IMG_3502IMG_3505

След като стана ясно, че „паякът“ няма да свърши работа и два часа след случването на инцидента, на потърпевшите им се наложи да чакат следваща кола с кран, който да издърпа бавареца.

IMG_3507