Пазарджишкият „Хебър 1918″ ще се срещне днес с тима на ФК“Брацигово“, за да реши казуса кой от двата отбора ще продължи по нататък в турнира за Купата на България. Двата клуба спечелиха правото да продължат, след като надиграха своите съперници в предишния кръг.

Отборът на Брацигово „скъса шушоните“ на „Свобода“ – Пещера, като победи със седем на четири, след като на почивката губеха с 1:4. Зелените от Пазарджик надиграха „Чико – Бунара“ и си тръгнаха от техния стадион с два гола, срещу нула от страна на домакините. В края на мача с червен картон от терена беше изгонен защитникът на „Хебър 1918“ Мидат Гълбаев, който удари без топка капитанът на „Чико-Бунара“ Йордан Михайлов.

„Хебър 1918“ ще излезе с няколко промени в състава си в днешния областен финал. Очаква се треньорът на хебърци Данчо Петков да пусне в игра повечето от младите футболисти и такива, които до момента са играли по-рядко в двата мача за първенство или пък въобще нямат игрови минути.

Заради наказание срещата на стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона” ще пропусне Красимир Здравков.

Срещата ще бъде оспорвана, всъщност тя вече бе играна, но в Пазарджик. Тогава Брацигово загуби от „Хебър“, но сега се надява на реванш.