Отлично се представиха самодейните колективи при НЧ“Отец Паисий-1930“, село Величково, област Пазарджик на Шестия Световен шампионат по фолклор,на 24 август в град Обзор. Със златен медал и лауреатско звание беше удостоена ДФ Г“Величковче“, с ръководител Емилия Апостолова. Децата изпълниха песните „Залюбила малка мома“, „Мари Марийке“ и „Да знам любе ле“.

26де1

 

Сребърен медал и лауреатско звание завоюва ТК“Детелина“ с художествен ръководител Мария Бензарова . Танцьорките от Величково се пребориха със силната конкуренция на десетки състави от България и чужбина и впечатлиха журито с майсторско изпълнение и артистичност. На сцената на многофункционалната зала в черноморския град , детелинките представиха обичая „Наричане на китки“, хореография и постановка Петър Немски.

26де

 

Самодейците от Величково бяха подкрепени от сериозна агитка в залата, и лично от кмета на селото Петър Гуглев, който пристигна специално за изявата на певците и танцьорите в Обзор. Освен участието си в Световния фолклорен шампионат ТК“Детелина“ и ЖБГ“Згарлийка“ имаха удоволствието и приятното задължение да открият с танц и песен Четвъртото издание на „Обзор на занаятите“, и впечатлиха многобройната публика, която ги дари с бурни аплодисменти.