От шест дни насам, днес за втори път спира водата на ул. „Пловдивска“ 77 в Пазарджик, алармира нашата читателка г-жа Чалъкова. Чешмите са пресъхнали на обяд, а изгледи да потекат все още няма. Младата жена е майка на едногодишно дете, а в семейството отглеждат и шест месечното бебе на брат ѝ.

Нямам представа вече към кого да се обърна, казва младата жена. Тя многократно е изращала имейли на „ВиК – в ликвидация“, но до вчера безответно, защото е получила отговор от два реда на писмото си, пратено през април. В депешата се извиняват за причиненото неудобство, но не обещават, че проблемът с водата ще бъде решен.

Сгъстеното безводие започва през април, когато почти във всички почивни дни на адреса на читателката ни не е имало вода. Кошмарът продължава на Великден, през целия май, с по-големи амплитуди през юни и юли. В август водата отново се превръща в мираж.

Многократно сме звънели на телефона за аварии и все ни обясняват, че в момента се работи на аварията, но има и случаи, в които брат ми е ходил на посочените адреси, за да види как върви ремонтът и се оказва, че там въобще не се извършва ремонт.

Когато позвъним обратно във „ВиК“ от там обясняват че не сме ги разбрали и че от утре ще започнат ремонт. Излишно е да обяснявам, че през времето на безводието, ние на практика се изнасяме от къщи и ходим по роднини, децата ни не могат без вода, като не говорим изобщо за пране. Няма вода и за тоалетната.

Весела се зарича, че ако водата не потече и утре, ще се нанесе с детето си в кабинета на шефа на „ВиК в ликвидация“ – Пазарджик.

На наш въпрос към диспечера, който вдига дежурния телефон на „ВиК“, той обясни, че в момента на ул. „Пловдивска“ тече ремонт. Той обаче не се извършвал от ВиК, а от частна фирма. На въпроса – коя е тя? Той отговори, че не знае. Нито дали и кога ще приключи ремонтът.

Припомняме, че днес е първият от общо четирите почивни дни, това означава ли, че водата няма да дойде до края на периода?