Активът на Областната организация на БСП ще бъде тази вечер на тържествено събрание, по повод девети септември, в септемврийското село Бошуля. От десет години насам, там датата се почита като национален празник, заради наличието на множество семейства, които са били участници в съпротивителното движение в периода 1941 – 1944 г.

Селото е дало освен партизани и много ятаци, сочи историята. Не малко от тях са убити, други пък са преживели години в затворите. Бошуля е едно от местата в областта, където социалистическата идея има много поддръжници и сега. На срещатата са поканени и оцелели ветерани от Втората световна война. Събранието ще се проведе в централното селско заведение, а началният час е 19.30. Организатор на събитието е кметът на Бошуля Любомир Христосков.

Преди посещението в Бошуля Илияна Йотова ще присъства в 18 ч. на тържествено събрание в Пещера, където пък ще бъде отбелязана годишнина, от създаването на тамошната организация на социалистите и 72 години от девети септември 1944 г.

Със сигурност присъствие е потвърдил председателят на Областната организация – Йордан Младенов, както и много от членовете на областното ръководство. Очаква се на сбирката да присъства и евродепутат Илияна Йотова, която вчера се е прибрала от Брюксел.