Два телевизионни формата започнаха снощи – „Фермата“ и „ВИП Брадър“, но почитателите на книгата са щастливи, защото това им отваря допълнителни часове за четене. Нека видим ТОП 10 за периода 05.09.16 – 10.09.16. Може би точно тук ще откриете своето четиво, което се крие на щандовете на книжарница „Хермес“ в Пазарджик.

1. „В тъмната гора“- Рут Уеър, изд. „Хермес“

12%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0

Нора не е виждала най-добрата си приятелка от училище – Клеър, повече от десет години. Ето защо много се учудва, когато получава покана за моминското й парти. Тя се съгласява да отиде с надеждата, че така ще получи шанс да се помири с миналото си и хората, които са част от него.

Когато обаче пристига пред модернистична стъклена къща насред гората в Северна Англия, Нора вече се съмнява, че е взела правилното решение. Предстои й да прекара уикенда не само на странно място, но и в доста скучна компания: малкото пристигнали приятели на Клеър не се познават и трудно намират общи теми за разговор.

С падането на нощта обстановката в стъклената къща става зловеща и напрегната – въпреки пресилените опити на гостите да повишат настроението. Купонът определено не потръгва, но някои момински партита просто не започват добре. Това обаче ще завърши трагично…

2. „Преговор на историята“ – Петър Стоянов, изд. „Хермес“

3. „Новият свят“ – Уинстън Чърчил, изд. „Пергамент прес“

4. „Смърт в сянка“ – Ане Холт, изд. „Емас“

5. „Никога вече тъй близка“ – Клаудиа Серано, изд, „Хермес“

6. „Версай – мечтата на краля слънце“ – Елизабет Маси, изд. „Колибри“

7. „Красив лъжец“ – Тара Хайланд, изд. „Хермес“

8. „Небостъргач“ – Дж. Г. Балард, изд. „Колибри“

9. „Самолечение с Пайда Ладжин“ – Хончи Шао, изд. „Кинезиология БГ“

10. „Заради теб“ – Елинър Глин, изд. „Милениум“