Новата учебна година на територията на учебните и детски заведения в община Септември бе официално открита днес. Общо 210 първолаци прекрачиха за първи път прага на училището.
Ръководството на община Септември присъства на откриване на новата учебна година в различни училища на територията на общината.

15%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd
Кметът на Септември Марин Рачев бе гост на тържеството в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Ветрен. За празничната церемония по откриването бяха дошли още председателят на Общински съвет – Септември Лазар Влайков, кметът на Ветрен Радослав Лютаков, както и художникът Васил Байлов. Гостите бяха посрещнати от директорът на учебното заведение Лена Парова, която и този път беше направил страхотна подготовка за програмата по откриване на учебна година. Церемонията започна с издигане на българския флаг под звуците на химна на Република България. След това бе отслужен празничен водосвет.
Преди да чуят първият училищен звънец, учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” бяха поздравени от директора на училището Лена Парова. Тя пожела на всички присъстващи прекрасен и светъл празник и успех през новата учебна година. Приветствия към ученици и учители направиха още кметът на Общината Марин Рачев, градоначалникът на Ветрен Радослав Лютаков и председателят на Общинския съвет Лазар Влайков.

15%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd1
След това талантливите деца на Ветрен поздравиха гостите, учители и своите родители с богати танцово-музикални програми и рецитали. От името на общинското ръководство кметът Марин Рачев и колегата му от Ветрен Радослав Лютаков подариха на всеки първолак блокче за рисуване, фулмастри и химикалка, а на всеки учител по едно цвете.
По същия начин бе засвидетелствано уважение към най-малките ученици и техните учители в другите учебни заведения от Общината.
Зам.-кметът Даниела Малешкова присъства на откриване на новата учебна година в септемврийските СУ „Христо Ботев”, СУ „Христо Смирненски”, и ПГМЗС.
Секретарят на Общината Нина Вардина и кметът на Карабунар Иван Каменарски уважиха церемонията по старта на учебната година в ОУ „Христо Ботев” – Карабунар, а директорът на Социалния отдел Ивалина Табакова бе сред гостите на НУ „Васил Левски” – Септември и ОУ „Кирил и Методий” – Ковачево. Директорът на „Транспорт и Екология”
Ангел Бончев пък присъства на старта на новата учебна година в ОУ „Никола Вапцаров”, село Варвара. Празничната програма на училището в село Злокучене пък уважи общинският съветник Стефан Малинов.
В останалите населени места от общината, там където има учебни заведения подаръци и цветя от името на кмета Марин Рачев поднесоха съответните кметове на кметства.