Кандидатката за вицепрезидент Илияна Йотова посети изложбата на пазарджишкия художник Константин Анастасов – „Дневници от морето“.

16%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be

Тя бе открита тази вечер в малката галерия на салон „Георги Машев“ в областния град. Това е осмата поред експозиция, която Анастасов предлага по същата тема на своите съграждани. В нея са представени пейзажи от Несебър, Созопол и други български черноморски градове, където авторът обича да рисува и наблюдава не само само природата, но и морските обитатели. В Пазарджик сигурно има хора, които по различни причини не са успели да стигнат до морето, каза Коко, ето защо аз реших да доведа морето при хората. Това е целта на моите изложби „Дневници от морето“, подчерта той.

16%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be5

Илияна Йотова изрази възхищението си от труда и таланта на Константин Анастасов и му пожела да намери почитатели на всяко едно от произведенията си.

16%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be6

След като разгледа експозицията Илияна Йотова се срещна с журналистите от местните електронни и печатни медии, за да обяви, че всъщност днес е започнала своята кампания и не случайно това става от нашата област. Тук винаги съм намирала хора, които ме подкрепят и с които се разбирам, всяка кампания, в която съм участвала и е започвала от тук е била успешна, каза Йотова. Тепърва обаче предстои да бъде създадена окончателната програма и организация по провеждането на същинската кампания. Засега е ясно това, че ще има множество лъчове от хора, ангажирани с разяснителната дейност относно политиката на кандидат – президентската двойка.

Най-общо казано идеята на тандема ген. Радев – Йотова е да пропагандират политика за обединение, тъй като раздорите и омразата вече нямат място в българското общество. Основни приоритети, по които трябва да се работи според Йотова са – образованието, здравеопазването и преодоляването на демографската криза.