Трима свидетели са разпитани до момента от съда в Пазарджик, по време на днешното дело за разпространение на радикален ислям. Един от тях е потвърдил наличието на оръжие, което е било иззето от дома на един от обвиняемите – Александър Иванов, в Пловдив. Според показанията на човека, който е бил поемно лице от шкаф в дома на Иванов са извадени пушка и патрони. От апартамента са иззети компютър и религиозни книги.

16%d0%b8%d1%81%d0%bb%d1%8f%d0%bc%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8

Един от свидетелите по делото е предпочел да се появи с маска на главата, за да не бъде сниман от „обсадилите“ Съдебната палата фоторепортери. Той е дал показания и при предишното заседание, но не е носил предпазната мярка. Появата му предизвика негодувание от страна на наблюдаващите делото роднини на обвиняемите, които смятат, че появата му по този начин е подигравка спрямо тях.

Жените припомниха, че вече са отнесли глоби заради носенето на бурки, закриващи лицата им. Пред съда обаче свидетелят е свалил маската, която отново се е появила на главата му при напускането на съдебната зала. Бил е изведен от Съдебна охрана през задния вход на храма на Темида, за да се избегне нагнетяването на напрежението, с близките на обвиняемите пред залата.

Първият явил се по делото днес свидетел, заяви пред съда, че е виждал религиозни знамена и символи по дрехи в дома на обвиняемия Рангел Илиев. Делото продължава, за днес е предвиден разпитът на общо шест свидетели по делото.