Ана Гройс, PZdnes.com

Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за над 70 хиляди лева за подпомагане  при създаване и изпълнение на разяснителната кампания за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум, които ще се проведат на 6 ноември 2016 г.

Търси се фирма, която да създаде познаваеми и добре приемани логотип, слоган, визии и клипове за кампанията. Тези рекламни елементи трябва да съдържат ключови послания към избирателите и адресиращи специфичните нужди на целевите публики.

В сумата влиза и производството на аудио и видео материали за целите на информационна кампания „Президентски избори и референдум 2016“. Крайният срок за подаване на офертите е понеделник. Припомняме, че изборите за нов държавен глава ще се проведат на 6 ноември.

С указ на президента Росен Плевнелиев в същия ден ще гласуваме и на национален референдум с въпроси: „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“, „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?“ и „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“.