Атанас Петров, старши треньор на ВК“Хебър“

Интервю на Ивет Арабова

Как премина лятната подготовка на тима?

Подготовката премина подобаващо, както беше планирана. Бяхме на високопланински лагер в Юндола, където тренирахме предимно физическата част. След това дойдохме в Пазарджик, подготвяхме се технически. Тепърва ни предстоят контролни срещи, в които трябва да изчистим всички технически грешки, за да сме готови за първия мач от сезона в края на октомври.

Срещу кой отбор е първата ви среща?

Програмата все още не е ясна, знаем само, че започваме тогава. Другата седмица в четвъртък от 17:00 играем срещу отбора на „Левски“ София, което е първата ни официална среща. След това на 29.09 заминаваме за Сърбия, където ще играем срещу „Цървена звезда“ и „Ниш“. После се прибираме в България, където имаме предвидени още няколко контролни срещи.

Смятате ли, че подготовката беше достатъчна за доброто сработване на отбора?

Сигурен съм в това. Първото нещо, което се получи в отбора, беше добрият колектив. Много съм доволен от момчетата. Повечето от тях се познаваха, играли са заедно, което много им помогна. Осигурили сме им много добри условия, за да се чувстват добре и да мислят само за волейбола.

Спортна зала „Васил Левски“ е ремонтирана. Отговарят ли условията за доброто провеждане на тренировките и предстоящите срещи?

Точно така! В момента текат само довършителни дейности, тази седмица ще приключи ремонтът на осветлението. Залата е в отлично състояние, готова е за домакинските ни мачове.

Какви цели сте си поставили и как виждате развитието на отбора в бъдеще?

Задължително, целта ни е влизане в Суперлигата. Мисля, че ще бъдем най-добре организираният отбор в първенството. Вярвам, че няма да има изненади и ще се класираме без проблем. Тайно се надявам на едно много добро представяне в турнира за Купата на България, където ще можем да мерим сили с отборите от Суперлигата.

 *Снимка – Хари Петков