Новият обществен посредник на Пазарджик, Георги Шопов откри днес приемна за граждани. Тя се намира в сградата на Общината, а достъп до нея може да има всеки пазарджиклия или жител на населено място, който иска да постави своя проблем за решение пред омбудсмана. Откриването на приемната е първата от стъпките, които Георги Шопов ще предприеме, за да реализира своята концепция. Тя бе представена пред Общинския съвет преди избирането му за поста. На днешното събитие присъстваха областният управител Гинче Караминова, кметът на Пазарджик – Тодор Попов, председателят на ОбС – Хари Харалампиев, представители на различни институции в града и журналисти.

Извършено бе и символично предаване на „властта“ от предишния общиствен посредник Иван Димитров на новоизбрания. Иван Димитров пожела на приемника си да не губи никога връзката с хората.

Георги Шопов заяви, че няма маловажни случаи и когато един човек има проблем, то трябва да се намери решение, което да бъде еднакво приемливо за институциите и гражданите. Освен жалбите, с които може да бъде сезиран омбудсмана, той самият ще следи за процесите в обществото и ще се самосезира, ако намери за необходимо.

19%d1%88%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b2 19%d1%88%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b21