Областният управител Гинче Караминова и заместник посланикът на кралство Холандия Петер Ван Влиет уважиха с присъствието си празника в двора на разсадника край пазарджишкото село Братаница. Точно преди 10 години на 21 септември, беше прерязана лентата на новоизградения декоративен разсадник, в който се отглеждат по холандска технология и европейски стандарт висококачествени широколистни цъфтящи и вечнозелени храсти, иглолистни храсти и едроразмерни дървета.

                Гости и партньори на „Буланд Трейд” изпълниха днес двора на разсадника по повод празника. По стара българска традиция те бяха посрещнати с пита и мед, фолклорни изпълнения представиха децата от групата за народно пеене към читалището в с. Братаница. Областният управител Гинче Караминова поздрави ръководството на фирмата за положените усилия през годините да модернизират базата, да разкриват нови работни места и да работят по европейски стандарт с висококачествен посадъчен материал. „Безспорно холандският опит е изключително важен и определящ за успешния бизнес на фирмата. Надявам се, че сте удовлетворени, от това което днес виждаме тук като разнообразие от цветя, дървета и храсти.”, каза областният управител и пожела здраве и успехи на работещите в разсадника, участие на фирмата в нови международни изложения. Заместник посланик Влиет изрази удовлетворението си от успешното българо-холандско партньорство, реализирано с подкрепата на холандското правителство. Той допълни, че това е прекрасен пример за добро сътрудничество и обмяна на опит между двете страни. По повод юбилея,  от Асоциацията на професионалните озеленители връчиха почетен плакет на разсадника, поздравителен адрес изпрати зам. министърът на земеделието и храните Цветан Димитров.

Богатото видово разнообразие на храсти и иглолистни растения, отглеждани в разсадника, допринасят за бързото утвърждаване на фирмата като основен доставчик на градински центрове в страната и чужбина /Румъния/, на големи вериги магазини като Mr. Bricolage, Baumaxq Bauhaus, както и на голям брой фирми занимаващи се с озеленяване на обществени места и частни дворове. Площта на разсадника добива размери от 70 дка.