Интервю с Атанас Петров, старши треньор на ВК“Хебър“

Ивет Арабова, PZdnes.com 

Как ще коментирате днешната контрола на „Хебър”?

Смятам, че момчетата се постараха да направят всичко, което си говорихме. В началото бяха по-сковани, все пак им е първи мач пред местната публика. След това се отпуснаха, разиграха се и нещата се получиха. Много се радвам, че първият ни мач и то срещу „Левски”, е победа, това може да говори само добре за нас. Надявам се и напред да имаме само победи.

Доволен ли сте от днешното представяне на отбора?

Доволен съм от хъса, с който играха, от самочувствието, което показаха. Имаме и доста неща за доизчистване, тактически и технически също, но затова са тези контролни срещи.

Ще повлияе ли на самочувствието на отбора този успех над „Левски”?

Всяка такава победа влияе положително, особено за нов отбор.  Направихме един от отбор от нулата и успяхме да победим  „Левски”. Няма значение кой къде е в подготовката, ние започваме сезона по-късно от тях. Всяка победа гради характера на отбора, абсолютно всяка победа ни е важна.

Какви контроли ви предстоят още преди началото на сезона?

Другата седмица във вторник играем срещу отбора на ЦСКА в София. В четвъртък заминаваме за Сърбия, където ще играем срещу „Ниш” и „Цървена звезда”. След това организираме един голям турнир тук, на 7-ми, 8-ми и 9-ти, където ще дойде един гръцки отбор – „Орестиада”, най-вероятно ще участват и отборите на Монтана и ЦСКА. Любителите на волейбола ще могат да наблюдават качествен волейбол само след  10 дена.

* Снимка – Хари Петков