Ани Стойкова и Станислава Етова, Пазарджик

И тази година Вегетариански Клуб Пазарджик организира своето веге парти по случай световния ден на вегетарианството. Отново ще се съберем, за да похапнем вкусна вегетарианска храна. Нашият скромен екип ще приготви вегански ястия. Всеки, който желае, може да сподели своята любима веганска и домашно приготвена изненада. Нека всеки сложи листче с името на своето ястие и неговите съставки и молим, не се страхувайте да използвате въображението си. Няма да върнем храна, дори тя да е наименувана „Девета симфония”, заричат се организаторите. Събитието ще се състои на 1 октомври, от 17 до 21 часа в Тайната зала на ДТ“Константин Величков“.

Тази година се предвижда и представянето на двама знаменити български художници. Избрани са, защото също са били част от изграждането на вегетарианската култура в България. Владимир Димитров – Майстора и Борис Георгиев са живели и активно работили през 20-те години на XXв., но колкото и добре да са познати днес имат и недотам изследвана страна.

Те са имена – емблема на българския дух, особено това на Майстора, но и катализатори на източната култура у нас. Борис Георгиев е по-малко известен. Прекарва почти целият си живот извън пределите на България. Неговото творчество е плод на пътешествията му из Изтока и Европа както и на многократните му завръщания в родината.

Срещата на двете сродни натури е неизбежна и те предприемат заедно пътуване из Италия. Ще ви разкажем повече за тази малко известна страна от живота и творчеството на двамата художници като ви потопим в един друг – позабравен свят.

Организатори: Десислава Ангелова, Станислава Етова, Ани Стойкова, КДК и приятели.