С лични средства кметът на Община Септември Марин Рачев облече отборът на ФК Карабунар с представителни екипи, анцузи и комплект тренировъчни и официални топки. Рачев връчи спортната екипировка на кмета на Карабунар Иван Каменарски, който е и председател на УС на едноименният местен футболен тим. На предаването на екипите, анцузите и топките присъстваха и част от футболистите на ФК Карабунар, които не скриха възхищението си от новите придобивки. 

25%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b1%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80

Представителните екипи на карабунарци са решени в клубните цветове на испанския Атлетико(Мадрид) – червено-бяло със сини гащета, каквото беше и първото желание на момчетата. Те са производство на бургаската фирма за спортна екипировка „Томи Спорт” и са с 5 годишна гаранция за качество. В хармония с тях са и официалните анцузи на отбора, които пък са дело на английската фирма за спортна екипировка “Patrik”, с която играят половината тимове в Чемпиъншип и Лига 1 на Албиона.

Като гарнитура към екипировката Марин Рачев осигури и 10 тренировъчни топки на британския спортен концерт „Sondico” и две официални топки на „Adidas” Шампионска лига от последния модел, с които се игра финалът между испанските Реал и Атлетико на стадион „Сан Сиро” в Милано през месец май. Припомняме, че септемврийския кмет Марин Рачев пое в свой ръце съдбата на ФК Карабунар след абдикацията на спонсорите от сдружение „Загорово”.

„Каквото и да кажем ще е малко“, заяви от името на отбора председателят на УС и кмет на селото Иван Каменарски. Огромно благодаря на г-н Рачев, без чиято намеса ние бяхме пред разпад. Знаете, че преди година в Карабунар беше създаден този футболен клуб. Дадоха се големи очаквания и надежди на населението и най-вече към младите хора в селото. След като минаха изборите обаче спонсорите от сдружение „Загорово” полека лека си оттеглиха финансовата поддръжка и аз останах сам и в безизходица. Тогава се обърнах за помощ и съдействие към общинския кмет, който се нае да спаси отбора от разпадане и да го обезпечи с всичко необходимо за неговото съществуване.

Имам уверението на г-н Рачев, че догодина ще ни помогне и за стадиона след като общинското ръководство оправи спортните съоръжения в Лозен, Ковачево, Ветрен дол и Виноградец”, заяви кметът на Карабунар Иван Каменарски.Неговите подопечни ще сефтосат новите екипи още в днешния си домакински мач срещу ФК Виноградец, който е от 16 часа на стадиона в Карабунар.