В първата есенна седмица, малко преди началото на листопада, когато времето се преоблича в по-ниски температури, настава моментът за четене. Вечер край камината. Във все по-дългите нощи, когато отвън се гонят ветровете. Вижте ТОП 10 на книжарница „Хермес“ – Пазарджик за периода от 19.09.16 г. до 24.09.16 г.

1. „Илюзии в смъртта“ – Нора Робъртс, изд. „Хермес“

Лейтенант Ив Далас не вярва, че нещо може да я шокира. Докато не пристига на ужасяващото местопрестъпление в нюйоркски бар. Заведението се посещава предимно от корпоративни служители, които идват да разтоварят стреса на питие с колеги или приятели след работа.

Но въпросната вечер се случва нещо необяснимо. Изведнъж всички стават нервни и агресивни, започват да се обиждат и нараняват взаимно. След четвърт час над осемдесет души – посетители и работещи в бара – са мъртви, а десетина са тежко ранени.

Пристигналите на местопрестъплението полицаи и парамедици заварват кошмарна гледка от трупове с ужасни рани от самозащита и нападение. Оцелелите говорят за халюцинации като чудовища и рояци пчели, за внезапно главоболие и мощен прилив на страх, ярост и параноя.

Резултатите от лабораторните изследвания показват, че хората в бара са били изложени на непозната и много опасна комбинация от опиати, която се пренася по въздуха. Това изправя Ив пред отговорната задача да предотврати надвисналото зло, което може да доведе до масови безредици и смърт.

За автора:

Внушителното творчество на световноизвестната писателка Нора Робъртс надвишава 209 романа.Нейни заглавия присъстват постоянно в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за бестселъри и често я оглавяват. Робъртс е първият автор, намерил своето почетно място в Американската асоциация на авторите на романтични четива.

Снимка: ИК „Хермес“

Поредицата си „В смъртта“ започва с мистификация, като публикува под псевдонима Джей Ди Роб. Но стилът й на писане и увлекателният сюжет бързо я издават. След излизането на дванадесетото заглавие от серията Нора Робъртс признава авторството си и името й се появява на корицата.

 

2. „Всичко, всичко“ – Никола Юн, изд. „Ибис“

3. „Сирената“ – Кийра Кас, изд. „Егмонт“

4. „Избухливото дете“ – Д-р Рос Грийн, изд. „Хермес“

5. „Стъклената кухня“ – Линда Франсис Лий, изд. „Апостроф“ 6. „Бързи рецепти“ – Гордън Рамзи, изд. „Хермес“

7. „По залез кн.3“- Александра Бракен, изд. „Егмонт“

8. „Ръководство за недоспали родители“ – Трейси Хог, изд. „Хермес“

9. „Власт и съпротива“ – Илия Троянов, изд. „Сиела“

10. „Тирза“ – Арнон Грюнберг, изд. “Колибри“