От 30 септември до 4 октомври 2016 година Младежки дом Пазарджик организира екофорум „Екоцентрика“ – надградено продължение на „Кауза природа“, съобщи директорката на Младежки дом – Пазарджик – Инна Церовска. В третото издание форумът „Екоцентрика“ поставя в центъра на своите събития човешкия индивид – неговия природосъобразен начин на живот, които включва средата, в която живее, културата на хранене, движението, като източник на здраве и всичко свързано със здравословния начин на живот.

Целта ни е да привлечем вниманието на младите хора към тези проблеми и въвличайки ги във фестивалните събития да им покажем възможностите да се погрижат за собствената си екология. С помощта на изкуството, кулинарията, различни демонстрации и забавни игри ще разкрием пред участниците един нов свят, който укрепва и възстановява  емоционалното и физическо здраве на човека, каза Церовска. В програмата са включени събития с авторитетни партньори, всеки от които е доказано име на национално и международно ниво, в областта в която работи.  Ето и част от програмата:

Прахоляшка в черното кралство – авторски спектакъл на Георги Тенев и Мануела Саркисян. Представлението е създадено като част от кампанията за енергийна революция на Грийнпийс България.

Красотата на музиката и природата – концерт на Школа по пиано към Младежки дом

Какво се крие на остров Мадагаскар? – ателие по природни науки на Био игри, София

Флашмоб

Бонбониера – кулинарно ателие за здравословни бонбони в ОУ „Св. Климент Охридски“ с Бистра Иванова от Мулти Култи Колектив

Глобални номади – презентация на Land art

Мулти Култи Китчън: Сирия и Вегетариана – тематична културно-кулинарна вечер, която включва дегустация на традиционни храни и напитки.

Инсталация от отпадъчни материали в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с помощта на танцови и съвременни артисти.