Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем по бързо производство Цветан Т., на 34 г.,  за кражба при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 196 ал. 1 точка 2 предлож. 1 във връзка с чл.195 т. 3 и т.4 във връзка с чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 25 септември 2016 г., около 00,30 часа, в гр. Пазарджик Цветан Т. влязъл в магазин за автомасла, след като разбил ключалката на входната врата с отвертка, при задействане на аларамата. Той бил с черна маскировъчна шапка на главата и с ръкавици. Цветан Т. отнел 137 лева от оборота на търговския обект, поставени в един от шкафовете и избягал.

По време на бягството е задържан от патрул на СОТ, на който оказал съпротива. При извършен обиск в Цветан Т. са били намерени черна маскировъчна шапка, ръкавици и помощни средства за разбиване на  различни обекти – отвертка, специален ключ, техническо средство “кози крак”.  Обвиняемият пристигнал от гр. София в гр. Пазарджик с намерение да извърши кражби.

До момента Цветан Т. е осъждан пет пъти.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан в ареста за срок от 72 часа. Утре, 28 септември 2016 г.,  Районна прокуратура-Пазарджик ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.